Fedtfrysning

Hvad er fedtfrysning?

Fedtfrysning er den nyeste teknologi inden for fedtreducerende kirurgi. Fedtfrysning er en ikke-kirurgisk behandling. Så imens du får behandlingen kan du læse i en bog, arbejde på computeren eller noget helt tredje. 

Behandlingen er stort set smertefri og varer i cirka 1 time pr. område, der skal behandles. Fedtfrysning har stort set ikke nogen bivirkninger.

Moderne studier viser, at fedtceller er mere følsomme over for kulde end kroppens andre celler. En fedtfrysende behandling virker derfor godt på fedtcellerne, da man fryser fedtcellerne i 30-60 minutter ad gangen ned til -8 grader. 

En fedtfrysning er permanent. Det er derfor ikke en behandling, som du skal have gentaget, medmindre du ikke er tilfreds med resultatet efter første behandling.

Hvordan virker fedtfrysning?

Fedtfrysning med CoolTech teknologien, foregår ved at applikatoren suger fedtvævet ind ved et vakuumtryk. Derefter tilføjes der kontrolleret kulde ned til -8 grader. Kulden gør, at fedtcellerne krystalliserer og går til. Det resulterer i, at man ikke kan tage lige så meget på, i det samme område igen.

Efter én behandling kan dine fedtceller, i det behandlede område, blive reduceret med mellem 20-25%.

CoolTech systemet anvender kryolipolyse, hvilket betyder at fedtcellerne bliver reduceret og fryses ved hjælp af kulde. Fedtcellerne som går til, udskilles naturligt i kroppen. 

Metoden er ikke-kirurgisk, hvilket gør den mere sikker. Metoden er samtidig meget effektiv. 

Mange normalvægtige bliver behandlet med fedtfrysning, fordi de ikke kan slippe af med genstridige fedtområder, såsom fedtet omkring hofterne, på maven etc.

Hvad koster en fedtfrysning?

En fedtfrysning kan koste ned til 5.000 kr. pr. behandling, men det kan også koste over det dobbelte. Prisen afhænger af hvilket område du skal have behandlet. 

Dette er dog vejledende priser. Vi anbefaler, at du finder prislisten hos den skønhedsklinik, som du ønsker udfører fedtfrysningen.

Fedtfrysning

Behandlingsforløbet

Før

Først skal du til en konsultation hos den klinik du har valgt. Her vil du modtage grundig information omkring behandlingen og eventuelle bivirkninger. I bliver enige om, hvad der er det helt rigtige for netop dig. Her kan du også stille alle eventuelle spørgsmål du måtte have om behandlingen. 

Sygeplejersken laver en individuel behandlingsplan til dig, som er tilpasset dine behov og ønsker.

Under

Ved en fedtfrysningsbehandling bliver du målt ved det valgte område, og området der skal behandles bliver markeret. 

Et stykke kuldebeskyttende stof lægges henover det område, der skal behandles. Det gør, at kulden ikke skader huden behandlingsområdet.

Herefter bliver applikatorerne sat hen til det område, der skal behandles, og behandlingen påbegyndes. Behandlingen er ufarlig, og meget effektiv.

Efter

Efter endt behandling kan du genoptage dine daglige gøremål uden ændring. I timerne efter behandlingen, kan der opstå få bivirkninger. Det er for eksempel let hævelse, rødme og en svag stikkende fornemmelse i det behandlede område. 

Bivirkningerne kan afhjælpes, ved at lægge is på eller tage lette smertestillende. Disse bivirkninger er normale, og ikke nogen, der skal skabe bekymring. 

Nogle vil få flere bivirkninger end andre. Det er ikke til at sige, hvad der afgør, om man får bivirkninger eller ej. Dog er bivirkninger ufarlige, de er blot ubehagelige. Du får ikke et ar af behandlingen, da den er ikke-kirurgisk. 

FAQ - Fedtfrysning

Hvornår kan jeg se effekten?

Hvor mange behandlinger skal jeg have?

Efter endt behandling går der cirka 8-12 uger, før du kan se det endelige resultat. Behandlingen kan gentages efter 12 uger, hvis du ønsker yderligere fedtreduktion. I mange tilfælde er én behandling er nok. Men alt dette vil du blive vejledt omkring til konsultationen.

Ofte er én behandling nok, men det kommer selvfølgelig an på hvad du ønsker at opnå. Ved konsultationen vil du i samarbejde med en sygeplejerske blive enige om, hvad der skal ske i dit unikke tilfælde.

Gør en fedtfrysning ondt?

Hvor meget fedt forsvinder efter 1 behandling?

Afhængigt af hvor på kroppen du bliver behandlet kan du opleve forskelligt ubehag. Nogle føler det lidt ubehageligt i de første 5-8 minutter af behandlingen. Ofte opleves det, at det strammer og niver i huden. Dog ophører ubehaget hurtigt.

Op til 25% fedtceller i det behandlede område forsvinder. Fedtet omfordeles ikke til resten af kroppen, men krystalliseres. Krystalliseringen sker, fordi fedtcellerne blev påført kulde og de forsvinder naturligt ud af din krop, som andre affaldsstoffer.

Hvor hurtigt kan jeg se en effekt?

Du kan se dit resultat efter 8-12 uger. Først efter de 12 uger, kan du få lavet 2. behandling med fedtfrysning, hvis du sammen med din behandler vurderer, at det er nødvendigt.