Microneedling

Hvad er microneedling?

Microneedling anvendes til at behandle mange hudproblemer for eksempel ar, grov poret hud, strækmærker, rynker, acne ar, cellulitis og pigmentpletter etc.

Under behandlingen stimuleres hudens fibroblaster. Det sætter gang i hudens naturlige produktion af kollagen, som fremmer hudens naturlige evne til at hele.

Hvordan virker microneedling?

Et elektrisk stempel med tynde nåle penetrerer huden i en varierende dybde fra 0.25 mm til 2.5 mm.
Der findes mange forskellige mærker på apparaturer. Det er forskelligt hvor mange nåle der er, alt efter hvem, der har produceret apparatet. Så hvor mange nåle, der er på præcis det apparat du skal behandles med, skal du spørge din behandler om, hvis det er noget du er interesseret i.

Nålene stimulerer hudens fibroblaster til at danne kollagen, som er den primære struktur i hudens bindevæv. Fibroblaster er en vigtig bestanddel af vores bindevæv, da det regulerer vævets naturlige balance. Normalt aktiveres fibroblaster kun, når der er noget galt, for eksempel hvis man får et sår, som skal hele. 

Kollagen er en del af fibroblaster. Kollagen er afgørende for, at man kan hele. De små nåle, som penetrerer huden, aktiverer fibroblaster og dette sætter gang i produktionen af kollagen. Resultatet af behandlingen opnås under hudens naturlige helingsproces, som går i gang efter endt behandling.

Helingstiden er kort. Effekten af behandlingen viser sig lidt efter lidt i takt med at huden heler. Behandlingen giver en permanent forbedring af din hud.

Der skal ofte gentagne behandlinger til, for at opnå det ønskede resultat. Dog kan du  forvente en markant forbedring efter endt microneedling forløb! 

Du vil opleve en bedre fasthed i huden og finere konturer. Behandlingen kan også afhjælpe rødmende ar, tydelige strækmærker, acne ar etc.

Hvad koster microneedling?

Priserne på microneedling er meget varierende. Nogen steder koster en behandling af hele ansigtet 1.800 kr., andre steder koster behandlingen 1.500 kr. For delområder kan det  koste 795 kr. 

Priserne er meget varierende. Vi vil derfor anbefale, at du kigger på prislisten hos den skønhedsklinik, som du ønsker skal udføre behandlingen.

Microneedling

Hvordan foregår behandling med microneedling?

Behandlingen foregår ved at huden afrenses og du bliver påført en lokalbedøvende creme. Cremen skal virke i cirka 30 minutter før behandlingen går i gang. 

Under behandlingen bliver din hud påført en serum, som hjælper til at nålene glider let henover din hud.
Behandlingen varer i cirka 45 minutter, men det kan være varierende alt efter behandlingstype, fokusområde etc. 

Under behandlingen laver 12-36 mikronåle, nogle mikroskopiske huller i huden. Denne metode er perfektioneret til, at give den mest optimale perforering af huden, med minimal traume på vævet. 

Det apparat, der anvendes til behandlingen sørger for, at huden penetreres 50-100 gange pr. sekund, samtidig med at et serum påføres huden. Serummet er med til at fremme helingsprocessen samt øge kollagen produktionen.

FAQ - Microneedling

Hvor hurtigt kan jeg få en ny behandling?

Hvor lange er nålene?

Da kollagen skal have tid til at gendannes naturligt anbefaler vi, at der skal gå 4-6 uger imellem behandlingerne. Derudover skal man forvente, at have et forløb på mellem 3-5 behandlinger i alt.

Nålene er mellem 0.25 mm og 2.5 mm lange. Alt efter hvilket område, der skal behandles, vil nålelængden være forskellig.

Hvad gør kollagen godt for?

Gør behandling med mikronåle ondt?

Kollagen bidrager til hudens fornyelse, hvilket samtidig betyder, at hudproblemer såsom rynker og strækmærker vil blive minimeret efter endt microneedling forløb.

Hver person oplever det forskelligt. Men afhængigt af nålelængden kan det godt rive lidt og stikke i huden.

Hvad er forskellen på microneedling og Dermapen?

Microneedling er en paraply betegnelse for nålebehandling, hvor forskellige varianter af behandlinger hører under. 

Normalt refereres der til nåleruller, også kendt som Dermaroller. Nålerullen er en cylinder med nåle, som rulles henover huden. Dermapen er en automatisk mikronålebehandling, som forårsager mindre traume på vævet end nåleruller gør.
Dette skyldes, at Dermapennen er en elektrisk pen, hvor mellem 12-36 nåle presses ind i huden med en 90 graders vinkel på huden. Det skaber mikrokanaler i vævet. Med en Dermapen kan man forvente et mere effektivt resultat end ved behandling med nåleruller.