Fysioterapi

Hvad er fysioterapi?

Fysioterapi er terapi, som arbejder med kroppens funktionsevne og bevægelsesevne. Fysioterapi kan hjælpe dig med smertelindring, hvis du går og har smerter til hverdag.

En fysioterapeuts opgave er at fremme din livskvalitet og din evne til at bevæge dig til hverdag uden af føle smerte. Denne type terapi, kan anvendes når bevægelse og funktionsevne er truet på grund af nogle forskellige årsager. Disse årsager kan skyldes ens alder, hvis man har en sygdom eller hvis man er kommet til skade. 

For at finde den helt rette slags fysioterapi som du har brug for, vil du typisk indgå i en samtale med en fysioterapeut hvor i snakker om årsagen og kommer frem til en plan for forløbet.

Hvordan fungerer fysioterapi?

Som start i ens forløb hos en fysioterapeut, vil du som regel fortæller om dine gener og årsager til hvorfor du skal starte til fysioterapi. Her vil dialogen mellem dig og fysioterapeuten, som regel ende ud i en plan, hvor i kommer frem til måden hvorpå fysioterapi kan hjælpe dig til en bedre hverdag.

Din fysioterapeut er uddannet i faget, og har nogle bestemte behandlingsteknikker og fysiske øvelser som du skal gøre brug af. Din fysioterapeut tager altid udgangspunkt i netop at finde årsagen til dit problem. Den fysioterapeutiske behandling du får, vil både arbejde med selve genen, og din fysioterapeut vil rådgive dig om, hvordan du kan forebygge at genen bliver værre eller kommer igen.

Måderne og teknikkerne som fysioterapeuterne arbejder med, vil som regel adskille sig fra hinanden på forskellige vis. Men du kan være sikker på at din fysioterapeut, er fokuseret på netop dit behov, og kommer med den bedste løsning hvorpå din hverdag kan blive bedre.

Fysioterapi 3
Fysioterapi

Hvilken klinik skal man vælge?

Der findes tonsvis af forskellige klinikker som specialiserer sig indenfor forskellige områder. Derfor kan det betale sig at gøre sit forarbejde grundigt. Du kan her med fordel, prøve at beskrive din årsag til terapien før du besøger en klinik. På den måde kan du på bedst vis, forklare klinikken hvad din årsag til terapien er, og de kan komme med den bedste løsning som passer til netop dit behov. Klinikken vil derefter opbygge en plan for din terapiproces, så du til sidst i processen, vil kunne få en bedre hverdag uden gener og smerte.

Hvis du har brug for en tid indenfor den nærmeste fremtid, kan du få en akut tid hos nogle udvalgte klinikker. Her vil de som regel vende tilbage til dig indenfor 48 timer, hvor det ender ud med at du får en tid hurtigst muligt.